Airtrack gymnastik måtte et godt redskab

Hvad enten man dyrker gymnastik på elite niveau eller lige er begyndt kan en Airtrack Talent Trainer være et godt gymnastik redskab. En god Airtrack matte giver både en god sikkerhed skulle du falde i et spring, samt en ekstra bounce, som gør du nemmere vil kunne lave de forskellige øvelser, eller endda øvelser som du normalt ikke vil have mulighed for at lave.

Læs også denne tyske anmeldelse af Airtracks – Airtrack turnen für Kinder und Erwachsene

Hvad er en Airtrack måtte?

En air track gymnastikmåtte, mindre meget om de traditionelle gymnastikmåtter vi kender fra sport og idræt. Forskellen er at Airtracks indeholder en del mere luft og er lidt tykkere. Dette giver mulighed for ekstra god bounce, så du får mere kraft og højde på dine spring og øvelser. En Airtrack mini kan f.eks. være lige det som skal til for at du kan lave dit første kraftspring. Efter lidt mere øvelse, vil du så også kunne lave det uden at bruge en måtte. Til de lidt mere øvede kunne en Airtrack trainer være et godt redskab til at øve sine spring på, evt. i kombination med en Airtrack springboard og landing mat. På grund af den ekstra bounce, kan det være noget sjovere at øve på en Air Track, samt du får lige så meget ud af træningen som uden brugen af en måtte. Eller som de siger i Tyskland – Airtrack turnen für Kinder und Erwachsene.
Til de meget øvede findes der Talent serien, som giver mulighed for at lave nogle komplekse serier, man ellers ikke vil være mulige på et normalt gulv. Elsker man sport med bevægelse som f.eks. gymnastik, så er en sådan måtte et must. Se f.eks. denne her artikel fra Jump IT om hvad de skriver om Airtracks – Fordele ved at benytte en Airtrack gymnastikmåtte

Men udover at kunne bruges af gymnaster, så er en Air track gymnastikmåtte også brugbar til andre typer af sport og idræt, f.eks. Cheerleders kan med fordel benytte dem til at træne deres spring på, det samme gælder for dem som udøver parkour eller kampsport med meget show opvisning i. Her vil en Airtrack kunne tage sporten til et helt nyt niveau.

Airtrack turnen für Kinder und Erwachsene

Hvor kan man købe en air track?

Der findes en del forskellige firmaer som sælger Airtrack måtter. F.eks. Gymplay, AirTrack Factory, Funtrax og flere andre. De kommer i forskellige farver, størrelser, modeller og kvalitet. Personligt foretrækker jeg en Gymplay måtte, da det er den originale model, og hvis man sammenligner pris og kvalitet, er det klart den bedste efter min mening. Med 10 års erfaring inden for sport og gymnastik har jeg efterhånden prøvet de fleste forskellige Air Tracks og lignende redskaber. Så gå ind på din lokale søgemaskine og søg på ”køb airtrack” eller lignende og tag et kig på de forskellige modeller. Find så en som passer dit budget og din stil. Køb dog ikke for billigt, da en alt for billig Airtrack, ofte også har en kort levetid, sammenlignet med de dyre modeller. Lidt på samme måde som med trampoliner. Køber du en billig trampolin vil du heller ikke kunne bruge den nær så længe som en dyr trampolin. Derudover er der også kæmpe forskel når du bruger den.

Læs mere: Brug af Airtrack i hjemmet eller i din have

Hvor længe holder Airtracks måtter?

Køber man en gymnastikmåtte i god kvalitet, og behandler man den ordentligt, så har man et gymnastik redskab som nemt kan holde i mange år. Jeg har stadig min første Airtrack jeg købte i USA for snart 12 år siden, og den virker glimrende endnu. Der er dog stor forskel på hvor god den er at bruge, sammenlignet med nogle af de mere moderne modeller. Jeg har venner som købte den billig Airtrack fra Kina, og den virkede også fint de første par måneder. Derefter begyndte den at ikke ville holde på luften ret længe. Det var god en god måde lige at få prøvet om det var noget for dem. Og som helt ny, så vil man ikke ligge mærke til forskellen på en dyr og en billig Air track.
Er du selv blevet interesseret i at anskaffe en sådan måtte, så tag et kig på Gymplay.de og se nogle af de mange muligheder som er.