Airtrack – sjov til haven eller hjemmet

Kan du lide at lave vejrmøller, kraftspring, flikflag eller måske en baglæns salto, så er en Airtrack den perfekte gymnastikmåtte. Fordelen ved air track måtte, er at den giver et sikkert underlag så du ikke slår dig, hvis du skulle fejle i en øvelse, men alt efter model, giver den også et god ekstra bounce. Det betyder at man ofte kan få 25-50% ekstra højde på sine spring, uden at det føles som man bruger en trampolin. Hvor meget ekstra bounce du får, afhænger af kvaliteten på Airtracken, højden på den, og hvor hårdt den er pumpet.
Så til de små som lige er kommet i gang med gymnastik kan en Airtrack Mini på 3 meter være lige den hjælp der skal til for at kunne lave et fuldt kraftspring på en sikker måde. Derudover en god måde at komme hurtig i gang med noget sundt sport på.
Se mere her: Sådan vælger du en Airtrack gymnastikmåtte

Airtrack i pink til børn

Airtrack hjemme

Eller hvad med en billig Airtrack til haven? Et sjovt og gavnligt legeredskab til børnene, hvor de kan øge alle de forskellige spring og på den måde blive en bedre gymnast. Som mange af os ved, så kan det sværeste være starten. Kan man ikke lave et kraftspring, en baglæns salto eller en flikflag så kan det hurtigt blive kedeligt at øve gymnastik. Men en Airtrack hjemme, bliver det hurtigt meget sjovere og man vil opleve der skal meget mindre til før man lykkes med sine tricks. Det gør at man er hurtigere til at lære hvordan man udføre de forskellige spring, og snart både vil kunne lave dem på Airtracken, men også på gulvet uden. Selvfølge vil der være nogle spring eller spring serier som du udelukkende vil kunne udføre på en Air track bane.

Airtrack modeller

Der findes en del forskellige Airtrack modeller, alt fra mini på lidt over 2 meter, som er god til lige at komme i gang med, til en 8 meter Airtrack Talent Trainer, som giver ekstra god bounce til de mere seriøse gymnaster og muligheder for en lang række øvelser, som ellers ikke ville være mulige. Men for de fleste, som har en smule træning vil en 3 meter Airtrack trainer fra danske Gymplay ApS være en glimrende løsning. Du kan få et smart Airtrack kit på tilbud som indeholder springboard, gymnastikmåtten og en landing mat. Du kan læse mere om denne model her på Airtrack Tilbud

Hvorfor bruge en gymnastikmåtte

Den vigtigste grund til at mange bruger en gymnastikmåtte, er så de ikke slår sig når de falder. Når man laver gymnastiske øvelser, kan man ikke undgå at der sker fejl en gang i mellem, og en gymnastik måtte, er trodsalt blødere end en græsplæne eller et tæppe.
Den anden grund til at bruge en sådan air track måtte, er at du hurtigere vil kunne lære de forskellige spring og øvelser. Dette er med til at fastholde interessen og gøre at barnet syntes det er sjovt og spændende. Faktisk bliver mange ikke så hurtigt træt af Airtracken, som f.eks. en trampolin. Men igen jo bedre trampolin man køber, jo længere vare interessen som regel også.
Den 3. grund til at overveje en Airtrack måtte, er mulighederne for at kunne lave nogle vilde trick som man normalt ikke vil kunne lave på en almindelig gymnastikmåtte. Forstil dig at få 60% ekstra højde på dine spring og de muligheder dette giver. Disse 3 grunde gør at flere og flere vælger at investere i en Airtrack, enten for at udvikle sig som gymnast, for hurtigere at komme i gang, eller bare fordi den er virkelig sjov at bruge. Både for dygtige gymnaster, men også nybegyndere kan have glæde af Air tracks. Det tager dog lidt længere tid at lære at bruge en, i forhold til f.eks. en almindelige trampolin.

Når har du fået et lille indblik i hvilken slags fitness udstyr en Airtrack er, og hvorfor det måske også er den helt rigtige gymnastikmåtte til dit behov.
Udover at kunne bruges til gymnastik, er der også en del som benytter Airtracks til andre sportsgrene som eksempelvis Parkour, Cheerleading eller inden for visse typer af show orienteret kampsport. Det betyder også at for mange er en Airtrack den ultimative gymnastikmåtte. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt den jeg købte for et par måneder siden. Jeg har langt mere gavn af denne, end min gamle Berg trampolin, som jeg ellers har været ok tilfreds med i flere år.

Air track glide bane med vand