Babyslynge, baby bæresele eller strækvikle?

Ergobaby Wrap - den bedste baby slyngeMange moderne mødre har sikkert hørt, at det er masser af fordele ved at bære rundt på sit barn, frem for blot at køre rundt med barnet i barnevognen. Men hvad skal man lige vælge? Skal det bære den klassiske baby bæresele? En let babyslynge eller en simpel strækvikle? Det kan være ret svært at vælge det bedste bæreredskab, så lad os kigge lidt på forskellen ved de 3 typer. Lad os ligge ud med den mest almindelige – bæreselen.

Hvorfor skal man bruge en bæresele til sin baby?

Baby bæreseler er blevet utrolig populære her i 2017. Folk er ved se at det faktisk er et ret genialt stykke babyudstyr. En babybæresele er i grove træk, et seletøj, som er designet således at du nemt kan bære dit barn rundt i den. Der er ret stor forskel på en bæresele til 300 kroner og en til 1200 kroner. På de dyre modeller, er der ofte tænkt mere over et ergonomisk design, bedre materialer og komfort, samt forskellige små ekstra finesser som lommer, hætte til din baby og den slags. En bæresele giver mere støtte end en vikle eller slynge, og er derfor mere ideel når man f.eks. er ude, eller skal bruge den i længere tid af gangen. Nogle af de bedste bæreseler er f.eks. Ergobaby 360 eller Babybjørn One. Personligt er min egen favorit Ergobaby 360 Four Position, som er en rigtig genial baby bæresele. Min forrige købte jeg inde hos Babybob.dk, da de havde de billigste priser jeg kunne finde. Et køb jeg bestemt ikke har fortrudt. De forhandler en masse forskelligt babyudstyr og legetøj til børn i alle aldre. Min næste køb blive nok en Bumbleride klapvogn derinde fra.

Læs mere: Hvilken bæresele skal man købe?

En strækvikle er en mors drøm

Skal man bare gå rundt med sit barn i hjemmet eller lige uden for, så et en strækvikle et godt valg. En vikle er i bund og grund et stykke elastisk stof, som du vikler omkring dig, og laver en lille lomme til dit barn deri. Her ligger barnet så dejlig trygt tæt op af sin mor. Fordelen ved en strækvikle, er at den for mange er lidt mere behagelig at benytte end bæreselen. Den er ikke helt så klodset og stor. Du kan også bedre mærke dit barn i viklen end i bæreselen. En god strækvikle er f.eks. Ergobaby Wrap som er lavet af meget behageligt og elastisk stof. Her fornemmer man den gode kvalitet, i forhold til mange af de billige strækvikler.
Jeg vil ikke sige at en strækvikle er bedre end en babybæresele, da jeg bruger dem på to forskellige måder. Strækviklen benytter jeg ofte om aften i hjemmet, mens bæreselen bruger jeg mest om dagen i stedet for en barnevogn. Er det tale om en heldags tur, så vælger jeg som regel barnevognen, men til de lidt mindre turer, så er en bæresele mit første valg. Så for mig vil det være svært at undvære min bære sele, strækvikle eller barnevogn, da jeg benytter alle 3 typer af babyudstyr ofte. Både bæreseler, slynger og vikler til min baby.

Ergobaby 360 - baby bæresele

Læs også: Find den perfekte baby slynge

Baby slynge et dejligt behageligt stykke babyudstyr

Syntes du at en bæresele godt kan være lidt ubehagelig at gå rundt med, så kunne en babyslynge være løsningen. Personligt foretrækker jeg selv en bæresele frem for en slynge, men jeg kan godt forstå de mødre som syntes at en babyslynge er mere behagelig at benyttet. Selv har jeg en ældre ringslynge liggende, men har ikke brugt den ret meget.
En babyslynge minder meget om en vikle. Det er som ret et stykke stof med et par store ringe for enden, som benyttes til at låse slyngen fast omkring dig og din baby. Slyngen har mange af de samme fordele og ulemper som en strækvikle, men der er ofte ikke helt så meget stræk i en slynge, som i en vikle. De kan købes i Babysam og på Danbaby.dk i deres online butikker.

Læs også: Læs mere om Danbaby.dk

Mange undersøgelser har også vist, at det er sundt for både mor og barn at benytte en bæresele, strækvikle eller babyslynge. Den tætte kontakt som der er mellem barn og mor gør at barnet bliver mere trygt og roligt. Det hjælper også moderen med bedre at blive opmærksom på sit barns signaler. Det er jo ikke uden grund at denne bæreform har været anvendt i det meste af verden i flere hundrede år. Det mærkelige er, at det har taget så længe om at nå til Danmark. Der er selvfølgelig også meget andet spændende babyudstyr og baby legetøj som et legetøjskøkken, gåvogn, eller klapvogn. Men det kommer vi til at se meget mere til senere.