Købe en billig eller dyr Airtrack?

En Airtrack svinger meget i pris alt efter hvor stor den skal være, og hvilket mærke det er tale om. Du kan finde de helt billigere til under 2.000 kroner, som kan være gode til lige at se om det nu også er noget for dit barn, og du kan få de store pro modeller til 3-40.000 kroner.
Men hvad giver mest mening for dig at købe? Er det en billig Airtrack eller en dyr model? Lad os se lidt på de mange muligheder der findes, så du kan få en bedre ide om hvilken Air track som er det bedste valg for dig. Airtracks er blevet rigtig populære og flere og flere unge danskere vælger at flytte gymnastiktræningen ind i stuerne eller ud i haven på grund af disse nye oppustelige gymnastikmåtter.

Læs også: Airtrack til stuen

Billig Airtrack til begyndere

Er du helt ny inden for gymnastik eller den idrætsgren du skal bruge den til, så er der inden grund til at købe en dyr Airtrack fra starten.
Her kan en H10 Airtrack Trainer på 3 meter, eller en billig FlipZ være et glimrende valg. Fordelen ved de små billige Airtracks, er at de er nemme og hurtige at finde frem og pumpe op. Begynder denne del at blive for kompliceret, så risikere man at børnene fravælger at bruge Airtracken simpelthen fordi den er træls at sætte op og komme i gang med. En 3 meter model er stadig nem og overskuelig, den virker heller ikke så voldsom at bruge som nogle af de store modeller.
En lille billig Airtrack er god til at træne de forskellige enkelte spring. F.eks. er flik flak eller en baglands salto. Den ekstra hjælp dit barn for fra Airtracken, gør at disse spring bliver lidt nemmere at udføre og lære. Når personen først har lært og trænet teknikken lidt på Airtracken, er det ikke svært også at lave springet på en almindelig gymnastikmåtte.
I takt med at brugeren bliver ældre og mere erfaren kommer der et tidspunkt hvor de små 3 meter modeller bliver for simple og man vi gerne prøve noget større eller vildere. Så er det man skal til at kikke efter en lidt dyrere model, men for langt de fleste bliver det på et simpelt niveau og de vil ikke få brug for en større model.

h10 Airtrack i pink fra GymPlay

Dyr Airtrack til de øvede gymnaster

Til dem over 13 år eller dem som har dyrket gymnastik, parkour eller cheerleading i nogen tid, kan man med fordel køre en af de lidt større modeller. Fordelen ved de større og dyrere modeller, er at den ekstra tykkelse typisk gør at du får lidt mere højde på din spring og har den ekstra længde på Airtracken, giver mulighed for at samme sætte flere spring i serier eller kombinationer. Så kan man allerede udføre en del spring, så bliver man hurtigt træt af den billige Airtrack, og vil gerne prøve noget som er lidt bedre. Er man på det her niveau, så gør det heller ikke så meget at Airtracken er lidt tungere og mere besværlig at sætte op, for du ved at du ikke bare skal øve 10 vejrmøller på den og så er du færdig.
Her kan det være fristende at købe en så stor model som muligt, men jo større en model er, jo mere koster den, og jo tungere og mere uhåndterlig bliver den også. F.eks. vejer en 15 meter Airtrack Pro omkring 100 kg, så skal man være nogle stykker om at sætte op, hvor i mod en 4 meter 15cm model, er relativ nemt nem at håndtere selv. Har man et sted hvor ens Air track kan stå fast og tørt, er det ikke så stort et problem, men skal den slæbes frem og tilbage hver gang den skal bruges, så overvej en lidt mindre model end du gerne ville have.

Læs også: Airtracks til haven – en god træning

Som ud kan se, så afhænger valget om du skal købe en dyr eller en billig Airtrack af brugers niveau og alder, samt ens budget. I rigtig mange tilfælde vil det give god mening med en billig Airtrack frem for en dyr, andre gange er den dyre model et klart bedre valg end en lille billig. Så find den model du har råd til, og som passer til det niveau du forventer at nå inden for næste 3-4 måneder.