Online marketing

Online marketing dækker over hvilke strategier du kan benytter for at få din hjemmeside (eller dit budskab) mere synlig over for de mange tusinde som hver dag søger efter informationer, produkter eller ydelser på nettet. Eller blot for alle dem som slapper af på de sociale medier, besøger et forum eller læser nyheder. Kort sagt, online marketing – eller digital marketing som det også omtales, handler om at blive eksponeret for dine brugere lige der hvor de færdes.
Har du f.eks. et webbureau i Aalborg der sælger hjemmesider til virksomheder, så vil du sikkert gerne være mere synlig i lokal området.
Her kan ydelser som Google My Business, Google Ads og Google Maps være en glimrende måde at gøre opmærksom på dine ydelser inden for webdesign når folk fra Aalborg søger en webdesigner, en ny hjemmeside eller hvad de nu ellers leder efter når de skal opgraderet deres gamle hjemmeside.
Det kunne også være at i overstående tilfælde gav mere mening at være synlig på de organiske resultater i søgemaskinerne (SEO), så når dem fra Aalborg laver en søgning på “hvad koster en ny hjemmeside” så er dit webbureau blandt de første resultater der vises.
For andre giver det måske mere mening at være synlig på de sociale medier som LinkedIn, Facebook og Instagram, for andre kan dette slet ikke betale sig. Så grundlæggende så gælder det om at ligge den helt rigtige online marketing strategi inden man begynder at kaste om sig med penge for at blive vist så mange steder som muligt.

Brug for – Marketing Aalborg?
Alphaweb
Fjordvej 27
9220 Aalborg Øst
+45 24926810
info@alphaweb.dk

Typer af online marketing

Hvad enten det er lokal marketing som i Aalborg, Nørresundby eller Århus eller du har et landsdækkende firma, så er det vigtigt at du er synlig lige der hvor dine kunder er. Og gerne når de lige står og mangler det du tilbyder.
Har du eksempelvis et VVS firma med speciale i oversvømmelser, så giver det jo meget mere mening at folk finder dig når de via en søgemaskine søger efter hjælp min kælder er oversvømmet, end at de ser en reklame for din virksomhed på de sociale medier.
Online marketing deles typisk op i følgende hovedområder:

  • SEO
  • Google Ads
  • Sociale Medier
  • Banner Annoncer
  • E-mail marketing
  • Affiliate marketing

Læs mere om – Online marketing

SEO – søgemaskineoptimering

En vigtig kilde til flere besøgende på ens hjemmeside er søgemaskiner som Google. Ja det kan faktisk nærmest ikke betale sig at nævne andre søgemaskinerne fra Google efterhånden er den alt dominerende søgemaskine der står for 97% af alle søgninger.
Når personer benytter Google, så er det jo som regel fordi de leder efter informationer, produkter eller ydelser. Og tilbyder din hjemmeside noget som passer ind i det de har søgt på, så er det jo rart hvis det er din side der så bliver vist i søgeresultaterne for den pågældende søgning.
Fordelen ved SEO er at du bliver vist når brugeren aktivt søger efter noget som du tilbyder. Det kan være alt lige fra en bestemt ydelse som vi før så med vvs firmaet, men det kan også være bestemt produkter hvis du f.eks. har en webbutik der sælger bæreseler, så vi du jo sikkert gerne være blandt de første resultater når der så søges på bæreseler, eller på nogle af de specifikke modeller som en Ergobaby 360, hvis dette er nogle du sælger.
Ulempen ved SEO er at det godt kan tage lang tid før du begynder at se resultater, og at inden for nogle områder er konkurrencen temmelig hård. Derfor er det typisk hurtigere og lettere at komme i med andre typer af online marketing som Google Ads eller betalte banner annoncer.
Kvaliteten af den trafik du får ind fra søgemaskineoptimering er som regel rigtig god, hvis du har optimeret til de rigtige søgeord.

Online Marketing Aalborg

Google Ads

Vil du gerne hurtigt i gang med at få lidt trafik ind fra søgemaskinerne, så er Google Ads det oplagte valg. Her kan du hurtigt få opsat nogle annoncer målrettet de søgeord du er interesseret i, hvad enten det er i hele landet eller kun i dit lokal område. Er du et lokalt VVS firma, så giver det god mening hvis din annonce kun vises til dem som bor i en radius af 20 km, er du et webbureau der sælger hjemmesider, så har du måske kunder i hele landet, og gerne vil vises både i Aalborg og København. Med Google Ads har du muligvis for at få vist dine annoncer lige præcis til det område du vil være synlig i.
Google Ads dækker over et lang række forskellige reklame tjenester. F.eks. standard søgekampagner som vises når en bruger søger på google efter en bestemt ting, eller display netværket hvor du f.eks. får vist din annonce på andre hjemmesider som f.eks. ekstrabladet. Her er det f.eks. også muligt at bruge remarketing en bruger der f.eks. har besøgt din hjemmeside så efterfølgende får vist dine annoncer på andre sider han besøger.
Vi har Google Shopping hvor du kan uploade et feed med alle dine fysiske produkter og så vist dem når folk aktivt søger efter et produkt du sælger.
Der er Google Ads Video, hvor du har mulighed for at få vist en video reklame på youtube.

Som du kan se, så er der rigtig mange muligheder med Google Ads, hvilket gør det til et rigtig kraftigt redskab når vi snakker online marketing. Både til lokal marketing, landsdækkende eller globalt.

Læs mere om Online marketing hos Vixsite

Sociale Medier Marketing – SoMe Markedsføring

Brugen af de sociale medier til marketing er i kraftig vækst i denne tid. Flere og flere vælger at promovere deres virksomhed på de sociale medier som Facebook, LinkedIn, Instagram eller Youtube. Enten via traditionel markedsføring som Facebook annoncering, eller ved at styrke deres profil på et medie, og opbygge en skare af loyale følgere. Vi ser efterhånden at flere firmaer vælger nyhedsbrev fra og i stedet bruger de sociale medier til at få deres nyheder ud på.
I mange tilfælde kan SoMe markedsføring være en god måde at fange dine kunder på, da størstedelen af danskerne benytter et eller flere sociale medier. Især hvis du ofte har nyheder som kunne være relevante for dine kunder, eller gerne vil promovere et nyt produkt eller ydelse som ingen rigtig kender til og derfor ikke søger efter endnu.

Lokal digital markedsføring via SEO eller sociale medier

Banner Annoncer – CPC eller CPM

Banner annoncering er langt fra lige så anvendt som det var for 10 år siden. Langt færre af os vælger aktivt at klikke på et reklame banner, hvilket også er grunden til at mange vælger slet ikke at fokusere på denne type af online marketing længere. Men selvom effekten af banner reklamer er langt mindre end mange andre typer af online markedsføring, så har det stadig en hvis værdi. Især hvis prisen er lav nok, så kan det i nogle tilfælde være en billigere måde at få besøgende ind på din hjemmeside, end via Google Ads eller SoMe annoncering.
Ved brug af banner reklamer betaler du typisk per 1000 visninger CPM (cost per mille) eller hver gang en så klikker på annoncen CPC (cost per click).

E-mail marketing – Få mere ud af dine nyhedsbreve

En anden ofte temmelig effektiv form for markedsføring er E-mail marketing, f.eks. i form af nyhedsbreve. Her tilmelder dine kunder sig din nyhedsbrev mailing liste, hvor du så har mulighed for at sende målrettet reklamer lige ind i deres indbakke. Passer din reklame godt ind i det der interessere modtageren, og har de før handlet med din virksomhed, så plejer denne type trafik at konvertere rigtig godt.
Alligevel vælger mange firmaer helt at se bort fra E-mail marketing eller helt glemmer at benytte sig af sin liste over tilmeldte.

Find dit lokale Webbureau Aalborg

Affiliate marketing – få andre til at sælge for dig

En anden ofte lidt overset form for online marketing er Affiliate marketing, hvor du i bund og grund får andre til at sælge din ydelse eller produkter for dig. F.eks. ved at de ligger en reklame for din virksomhed op på deres hjemmeside, og hvor hver som så klikker sig ind på reklamen og køber noget, betaler du så en procentdel af salget for henvisningen.
Denne type marketing er f.eks. ekstrem populær inden for gamling og lån, hvor det ikke er ualmindeligt at man kan få op imod 1.000 per henvisning der bliver en kunde.
Ofte betaler man mellem 5 og 15% af salgsprisen for et affiliate salg, i andre tilfælde betales en fast aftalt pris per salg.

Som i kan se, så er der mange forskellige aspekter inden for online marketing, også en hel del ud over dem vi har med her. Derfor er det som regel en god ide at få et marketing bureau eller webbureau med ind over, når de skal ligges en god digital markedsføring strategi, hvad enten det er til en lokal virksomhed eller en landsdækkende webshop. Om du skal bruge sociale medier, Google Ads, SEO eller noget helt 3. afhænger af hvad du sælger og hvor dine kunder befinder sig på Internettet.